Seizoen 07-08
 

C4  Team uitgeschakeld in tussenronde

Zaterdag 3 Mei heeft het C4 team het onderspit moeten delven tegen 2 andere regioteams en werd laatste in de tussenronde. Volgens Metro speelde het winnende team met spelers die niet in deze klas thuis hoorde,een speler won zijn partij met een gemiddelde van 5.00. Er is dus protest aangetekend op het wedstrijdformulier maar dat veranderd voor ons team niets.
Verder is het seizoen hiermee dus afgelopen en valt er geen nieuws meer te melden. Donderdag en Vrijdagavond wordt er gewoon doorgespeeld met onderlinge wedstrijden en op 15 Mei hebben we de jaarvergadering. Het seizoen wordt afgesloten op Zaterdag 24 Mei met een gezellige dag in het bolingcentrum ,t Haske in Joure. Voor iedereen prettige vakantie en tot ziens in het nieuwe seizoen.

C4 Team kampioen

Afgelopen Woensdagavond won het C4 team zijn laatste wedstrijd van Dokkum en werd daardoor kampioen in hun klasse. Nu moeten zij op Zaterdag 3 Mei in onze club de tussenronden spelen met 3 andere teams om een plaats in de regio finale te verdienen (alleen de winnaar gaat door). Gerrie Jonker kon in de voorronde 1ste klas driebanden  het niveau niet halen en degradeerd naar de 2e klas. De einduitslag is als volgt.

Pos

Naam

Prt

Pnt

Car

Brt

Moy

HS

P.moy

1

R. v Slingerland

6

12

180

285

0.631

 5

0.810

2

D. de Jong

6

10

178

299

0.595

 4

0.937

3

J. Hamstra

6

  6

153

242

0.632

 7

0.810

4

H. v/d Laan

6

  4

169

276

0.612

 6

0.810

5

G. Jonker

6

  4

135

316

0.427

 4

0.500

6

J. de Groot

6

  0

131

284

0.461

 3

geen


De clubcompetitie is ook afgelopen. Donderdagavond zijn de laatste partijen gespeeld en Jan Tabak winnaar in groep B won de Honke Blokstra beker door de winnaar in groep A Gerrie Jonker te verslaan.
Nieuwe teamstanden maar vanwegen het te laat inleveren van wedstrijdformulieren door bepaalde clubs nog onvolledig. De clubcompetitie is op vijf wedstrijden na ook afgelopen en gaan we verder met de zomercompetitie.
Helaas nog geen nieuwe teamstanden doorgekregen dus opnieuw afwachten, wel is volgens de laatste stand in de A groep bijna zeker Gerrie Jonker de kampioen omdat hij een hoger percentage moyenne heeft dan Eppie de Vries en 3 punten voorsprong met nog een wedstrijd te gaan. Dinsdagavond 8 en 15 April om 19.00 uur zijn de voorronden  eerste klas  driebanden in onze club en mag Gerrie Jonker proberen om ook hier een goed resultaat neer te zetten. Joop de Jong is ook gepromoveerd naar deze klas en hij mag acteren in Heerenveen bij bv ,t Centrum.
De paasdagen zijn weer voorbij en de zomertijd is weer ingegaan, alleen het weer wil nog niet meewerken, maar dat zal ook wel weer goed komen. De clubcompetitie zit in de laatste fase en heeft in de B groep al een kampioen nl, Jan Tabak. Jan is uitgespeeld maar kan niet meer achterhaald worden proficiat. In de A groep blijft het spannend en is nog niet te zeggen wie het daar wordt. Wat de teams betreft wacht ik op de standen die de wedstrijdleider nog uit moet werken. Volgende week zal het zeker aangepast zijn.
Weinig nieuws te melden deze keer dus wens ik iedereen een prettig en mooi paasweekend. 

Karel Westen wint het 8e libretoernooi.

Karel Westen uit Surhuisterveen mocht Zondagavond om 18.15 uur de eerste prijs en wisselbeker in ontvangst nemen als winnaar van het weer zeer geslaagde libretoernooi. Van de 24 spelers die zich uit de voorronden geplaatst hadden voor de finaledag  zaten 6 clubleden die behalve Jan Tabak en Eppie de Vries voor de kwartfinale werden uitgeschakeld. In de knock-out ronde sneuvelde ook Jan tegen Roderik Twint maar wist Eppie zowaar de finale te halen door eerst te winnen van Lou  Janse en daarna van Roderik. De andere finalist Karel won eerst van Pieter Tiboudier en in de halve finale van Henk Snijder die daarvoor Jan Vink had uitgeschakeld. Henk en Roderik beiden eerste klassers streden in de troostfinale om de 3e en 4e prijs die door Henk gewonnen werd. In de finale moest ons oudste clublid Eppie( proficiat!!!bijna 81 jaar) het opnemen tegen de veel jongere Karel die ook nog ver boven zijn handicap gemiddelde speelde.De scherpte en conditie werd minder bij Eppie en Karel maakte met een serie van 6 een mooi einde aan deze finale. FOTO  van winnaars.

Alex de Jong is afgelopen weekend in de finale gemengd kader te Franeker als laatste geeindigd.
Meestal zijn de resultaten van Alex bevredigender maar deze keer zat het er niet in. In de voorronde had hij een perfect moyenne gespeeld maar om in deze hogere klasse op topniveau te presteren moet alles goedzitten en op dit moment is het even weg. Evenzogoed is een laatste plaats ook een prijs want je hebt de finale gespeeld proficiat.
Het libre-toernooi is volgeboekt .!!
Met 64 deelnemers starten we Dinsdagavond om 19.00 uur de eerste poule wedstrijden, vervolgens op Woensdagavond en Vrijdagavond om 19.00 uur en Zaterdagochtend om 10.00 uur en 13.30 uur. Zondag 9 Maart om 10.00 uur is de finale dag met 8 poules van 3 spelers waarvan de winnaars doorgaan naar de prijzenpot. Omdat er in 6 klasse wordt gespeeld is het onvoorspelbaar wie de meeste kans heeft. Iedereen is van harte welkom en we hopen op een leuk en sportief toornooi.

Zaterdag 23 Feb zijn Gerrie Jan Joop en Kees om 8.15 uur vertokken naar Kollummerzwaag  om deel te nemen aan het bandstoot toernooi dat daar ieder jaar om deze tijd wordt georganiseerd. Joop en Kees waren om !7.00 uur een ervaring rijker en illusie armer want het wilde voor geen meter. Jan had ook wel beter gewild maar pakte toch de zevende prijs in de B poule (een zak vol vlees). Gerrie die al jaren  meedoet pakte in de A poule een gedeelde 2e prijs (beker + envelop) en won ook nog een mooie keu in de verloting dus die had een goeie dag.
In de clubcompetitie waren Donderdagavond vijf partijen die weinig beurten nodig hadden. Sietse Huitema won in 10 beurten van Piet Minkes, Gerrie Jonker in 11 van Meine de Boer, Alex de Jong in 12 van Berend van der Molen, Jan Tabak in 13 van Kees Peetam, en Cor van de Hoef in 15 van Eppie deVries. Het driebanden team speelde remise tegen Sneek en de prestatie in Leeuwarden was niet best. Robert verloor 3 keer, Auke won 1 en verloor 2 partijen, Joop en Kees speelde 1 winst 1 gelijk en 1 verliespartij zodat ze dus Zondag mooi thuis konden blijven.
Geen of weinig nieuws te melden dit weekend of het moet de overwinning van het C2 team zijn die eindelijk weer eens 2 punten pakte bij Cue-Action in Drachten. Komend weekend zullen Auke Joop Robert en Kees proberen om in Leeuwarden bij de Friesche Club in het ranking driebanden toernooi een goeie prestatie neer te zetten, of het lukt weten we volgende week. Woensdagavond speelt het driebanden team thuis tegen DBC3 uit Sneek.

Arnold Struik uit Steenwijk verrassend winnaar van het driebanden toernooi

In de eerste ronde werden Gijs Hylke Tjeerd Tammo Jos en Ben allemaal F spelers al vroegtijdig uitgeschakeld . Gijs dacht in zijn partij tegen Uilke Seinstra de buit al binnen te hebben maar Uilke gooide roet in het eten en maakte remise waardoor hij maar 3 punten pakte en niet doorging als beste tweede.
Jochem v/d Gaast had tegen Berend v/d Molen een nieuw persoonlijk record 0 in 20 brt.
In de 2e ronde finaledag was er voor de liefhebbers van het biljartspel volop te genieten van de nestor van Friesland Anne Hoekstra.
In 3 beurten tegen B.v/d Molen serie 6-4-6 de kortste partij. In 6 beurten tegen A.Struik jr een serie van 14. In knock-out ronde 16 in 7 beurten en een serie van 13 tegen Jan Viskil. In de kwartfinale 16 in 6 tegen Klaas Kuindersma. In de halve finale verloren van Jildo 11 in 7 en om de 3-4e plaats 16 in 8 tegen Dicky Dijkstra. Een totaal moyenne deze dag van 2.46.
Nienke Kuindersma onze enigste dame in dit toernooi wist vele mannen uit te schakelen maar kon in de n.o. ronde tegen Jildo 11-6 in 9 beurten die laatste carambole maar niet maken en werd in 14 beurten uiteindelijk verslagen.
Dicky Dijkstra won in de kwartfinale van Theo v/d Bij maar kon in de halve finale tegen Arnold Struik en later tegen Anne niet meer schitteren en heeft als A speler een prima resultaat behaald.
Jildo Keur kwam telkens met de hakken over de sloot verder maar schakelde in een spannende halve finale toch subliem in 8 beurten 16-11 Anne Hoekstra uit.
De andere halve finale was een prooi voor Arnold Struik  die in de kwartfinale met 10-8 van Tjeerd de Jong won en met10-2 Dicky verslond.De finale was zeer spannend. Arnold begon met 3 maar toen Jildo in de 2e beurt al een serie van 10 maakte dacht iedereen dit wordt de winnaar.In de 8e en 9e beurt stand 9-15 werden door beide spelers de ballen op een haar na gemist en kon uiteindlijk in de 10e beurt Arnold glorieus de felicitaties in ontvangst nemen voor zijn eerste toernooi overwinning. 

Een prima geslaagd toernooi met 84 deelnemers en veel genuttigde loempia,s van Indrapoera. Op de foto de trotse winnaar met de wisselbeker. Voor de einduitslag kan je terecht op www.frieslandcup.nl

Donderdag geen clubcompetitie gehad dus geen verandering in standen. Wel is er een nieuwe stand van de teams.

Tjalle Hijlkema kon in Drachten geen aanspraak maken op de titel regio kampioen 5e klas bandstoten. Zaterdag had hij een slechte start met 1 winst en 3 verliespartijen en kon dat Zondag nooit meer gooed maken.Het ging wel beter 2 winst en 1 verliespartij maar verder dan een 5e plaats kwam hij niet wat evenzogoed een prima resultaat is. Kampioen werd Hilvert Smits uit Winschoten die in zijn finalepartij tegen Bert Dunnewind een achterstand van 10 tegen 24 goedmaakte en won met 30-27. Voor eindstand en foto,s zie hier
Komende week en weekend wordt het driebanden rankingtoernooi gespeeld en valt er voor de liefhebbers weer voldoende leuke wedstrijden te zien.

Alex de Jong als eerste geeindigd in voorronden gemengd kader.
Alex heeft afgelopen weekend de voorronden gemengd kader gewonnen en samen met Rouke Adema zich geplaats voor de finale. Zelf kon ik er helaas niet bijzijn ivm andere verplichtingen en ben nu geveld door de griep vandaar dat het wat laat op de site staat.     Hierbij de einduitslag:

Pos

Naam

Prt

Pnt

Car

Brt

Moy

HS

P.moy

1

A.de Jong

6

10

1083

64

16.92

111

25.00

2

R. Adema

6

10

  898

91

  9.86

  43

16.66

3

S. Jansma

6

  6

  799

93

  8.59

  40

11.53

4

M. Lubbes

6

  4

1246

63

19.77

142

41.66

5

M. Luong

6

  0

  539

73

  7.38

  49

geen


Komend weekend gaat Tjalle proberen om regio kampioen bandstoten 5e klas te worden bij Cue Action in Drachten, sucses gewenst.

aankomende Vrijdag 18 en Zaterdag 19 Jan. voorronden gemengd kader

Vrijdag avond om 19.00 uur zijn de liefhebbers van het kaderspel welkom bij de voorronden gemengd kader 57/2 en 38/2 die de volgende dag om 10.00 uur een vervolg hebben.
Jan Dijkstra heeft het weekend in Hattem gestreden om een plaats voor de nationale finale 2e klas libre maar kwam niet verder dan de 5e plaats.
Toch een verdienstelijk resultaat gezien het niveau van enkele medespelers. Voor eindstand en foto,s zie hier

Gelukkig Nieuwjaar

De feestdagen liggen weer achter ons en ik hoop dat iedereen zich weer volgevreten en uitgerust op de competities en p.k,s kan consentreren. De  finale 1e klas libre die we afgelopen weekend organiseerde was een groot sucses met als winnaar Frank Tichelman die met evenveel matchpunten als Durk Ykema maar een beter gemiddelde Fries kampioen werd. Het was spannend tot de laatste partij want voordat we Zondag aan de 4e en 5e ronde begonnen waren er vijf spelers die nog kans maakte op de titel. Hylke Dam had Zaterdag een prima start door eerst van clubmaat Durk en daarna van Anne Hoogerhuis te winnen maar tegen Anton Hendriks moest hij het afleggen en deze pakte toen ook zijn tweede winstpartij. Marcel v/d Woude had in zijn eerste partij tegen Anne Hoogerhuis in 16 beurten ook een goede start maar kon dit tegen Frank en Anton niet voortzetten. Frank die ook in 16 beurten zijn eerste partij won kreeg tegen Durk geen kans en verloor met 130 -79 in 11 beurten. Zondag wonnen Marcel Durk en Frank hun partij ten koste van Hylke Anton en Anne. De laatste ronde moest de beslissing brengen en was de partij van Hylke tegen Frank een echte thriller. Hylke kwam na een mooie slotserie 3 car. te kort om Frank die er ook nog 5 moest maken van de titel af te houden want met winst of remise zou Durk kampioen worden. Frank hield de zenuwen in bedwang en maakte beheerst de partij uit.Anne dacht in zijn laatste partij tegen Anton ik moet van die nul af en nam met een serie van 42 mooi afstand maar Anton vocht terug en ging erop en erover en liet Anne met lege handen staan. Durk en Marcel hielden elkaar tot 100 car. in evenwicht maar verder liet Durk het niet komen en pakte de winst. De totale uitslag van deze finale is als volgt.

Pos

Naam

Prt

Pnt

Car

Brt

Moy

HS

P.moy

1

F.Tichelman

5

8

616

84

7.33

42

8.12

2

D.Ykema

5

8

619

91

6.80

84

11.81

3

A.Hendriks

5

6

602

104

5.78

42

8.12

4

M.v/dWoude

5

4

539

97

5.55

35

8.12

5

H.Dam

5

4

580

119

4.87

36

5.20

6

A.Hoogerhuis

5

0

385

91

4.23

42

geen


Voor een foto impressie van deze finale klik hier.

PRETTIGE  KERSTDAGEN  EN EEN GEZOND SPORTIEF SUCSESVOL 2008


Ja het jaar zit er weer bijna op en was voor de club tot nog toe sucsesvol met de vele finalisten. De helft van de clubcompetitie zit op 1 partij in de A groep na erop. Een aantal spelers die boven de 100% zitten worden in caramboles omhoog gezet de rest blijft hetzelfde.De stand van de teams is bijgewerkt tot 19 Dec. Donderdag 27 December hebben we gezellig Kerstbiljartavond met koppel combinatiespel aanvang 19.00 uur.Het eerste evenement in het nieuwe jaar is de districtfinale 1e klas libre op 5 en 6 Januari.

Tjalle Hijlkema Fries kampioen bandstoten 5e klas

Met drie ijzers in het vuur kon het bijna niet missen dat bcgorredijk een titel kandidaat in Nieuwehorne had. Door het afzeggen wegens verblijf in het ziekenhuis van finalist Janet Kwast uit Harlingen(van harte beterschap) mocht Jan Tabak als eerste reserve ook meedoen.Uiteindelijk was het Tjalle die ongeslagen,alleen remise tegen Geert de Friese titel wist te bemachtigen. PROFICIAT !! Voor de 14 jarigen Frank Scheffer uit Harlingen liep het deze keer wat minder goed dan in zijn libre finale toen hij alles won en ongeslagen kampioen werd. Hij weet nu ook wat verliezen is en doet hiermee veel ervaring op.We zullen nog veel van hem horen want zoveel jonge talenten hebben ze niet in Friesland.  Tjalle mag samen met Hylke Algra bij Cue Action in Drachten op 26 en 27 Januari de regiofinale spelen en wensen hun veel sucses. Voor eindstand en foto verslag van de finale zie hier
Omdat Akkrum zich heeft teruggetrokken voor het organiseren van het driebanden rankingtoernooi in Februari 2008 hebben wij weer de kans gekregen om het over te nemen. Van 28 Jan. t/m 3 Feb. wordt dus het 13e open driebanden toernooi van Gorredijk gespeeld. Opgave voor deelneming bij Auke of Kees.
Ook de datum van ons libretoernooi is vastgesteld van 3 t/m 9 Maart. De ranglijst van de teams zijn ook bijgewerkt en het gemiddelde van sommige spelers. Grootste stijger is Joop de Jong die van 25 naar 32 caramboles gaat in het driebanden.
De voorronden bandstoten 5e klas is ook weer achter de rug en heeft in onze lokatie 2 finalisten opgeleverd. Op 14 en 15 December mogen Geert van der Wal en Tjalle Hijlkema in de Kiekenhof te Nieuwehorne proberen om de club een Fries kampioen te bezorgen. De  uitslag van de voorronden is als volgt.

Pos

Naam

Prt

Pnt

Car

Brt

Moy

HS

P.moy

1

T. Hijlkema

6

10

177

183

0.96

6

1.66

2

G. v/d Wal

6

8

171

171

1.00

6

2.14

3

J. Tabak

6

8

164

174

0.94

6

2.50

4

S. Visser

6

4

111

157

0.70

5

0.75

5

J. Wittermans

6

4

134

214

0.62

7

0.96

6

J. Klein

6

2

141

185

0.76

6

1.03


In Heerenveen  heeft Jan Dijkstra een prima prestatie geleverd in de finale 2e klas libre. Door als tweede te eindigen mag hij op 11-12 en 13 Januari in Hattem meedoen aan de regio-finale. Jan was de eerste dag goed op dreef maar kon op de Zondag deze curve niet doorzetten en vond Klompmaker de terechte kampioen. De einduitslag van de finale is als volgt.

Pos

Naam

Prt

Pnt

Car

Brt

Moy

HS

P.moy

1

D.Klompmaker

5

10

500

124

4.032

32

4.761

2

J.Dijkstra

5

6

469

129

3.635

24

4.545

3

C.Lobregts

5

6

430

134

3.208

16

3.571

4

P.Pander

5

4

448

129

3.472

28

4.347

5

T.Volkerts

5

2

398

134

2.790

18

3.846

6

A.Hoogeveen

5

2

406

146

2.780

19

3.448

Gerrie Jonker hoeft niet naar de nationale finale maar heeft wel een leuk weekend gehad in Mariënberg. In de regio-finale aldaar kwam hij als 3e op het podium te staan zie foto wat toch een verdienstelijk resultaat is. Via deze link is de uitslag en tussenstanden te zien met wat foto impressies. 

Jan Dijkstra heeft met 6 pnt en 3.64 moy.in de voorronden zich geplaatst voor de finale 2e klas libre zodat we tot nu toe in alle klasse een finalist hebben. Aankomend weekend op 1 en 2 December mag hij bij biljartclub het Centrum in Heerenveen proberen om de Friese titel te bemachtigen.

Gerrie Jonker mag in Mariënberg dit weekend een poging doen om een plaats in de nationale finale 3e klas libre te veroveren maar dan moet je wel regio kampioen worden want alleen de kampioen gaat door. Voor beide spelers veel sucses gewenst.

Het voorfrontje van de site heb ik wat veranderd. Omdat er een nieuwe sponsor bij was gekomen leek het mij wel leuk om er wat foto,s bij te zetten en tevens het formaat aan te passen.
Er valt weinig nieuws te melden deze keer.Alhoewel er natuurlijk niet iedere week een finale verslag te maken is heb ik het deze keer maar over het teamgebeuren. Er is nog geen voorlopige stand bekend maar de resultaten zijn niet best. C2 heeft 5 gespeeld en alles verloren. C4 heeft 4 gespeeld 1 gewonnen 1 gelijk en 2 verloren. C5 heeft 5 gespeeld 2 gewonnen 2 gelijk en 1 verloren.(valt nog wel mee)en B2 heeft 5 gespeeld 2 gewonnen en 3 verloren. De voorronden bandstoten 5e klas zijn twee weken opgeschoven en worden nu gespeeld op Woensdag 21 en 28 November ipv 6 en 13.
GERRIE JONKER heeft een prima resultaat behaald in de districtfinale 3e klas libre in Franeker. Met 4 gewonnen partijen een moyenne van 2.961 en de hoogste serie van 24 leverde dat hem een plaats op voor de regiofinale in Mariënberg.Alleen de eerste partij werd verloren tegen de latere kampioen Snijder die dus ongeslagen de Friese titel pakte. De voorlaatste en slotpartij stond Gerrie in 4 beurten al op 30car.maar liet zijn tegenstanders toch terugkomen.Vooral in zijn laatste partij tegen Gietema kroop hij door het oog van de naald toen deze in een mooie positie net iets te zacht speelde en Gerrie een niet te missen kans gaf om de zaak af te maken. Voor foto,s en eindresultaat zie hier.

Gerrie Jonker heeft zich wel geplaatst voor de finale 3e klas libre. Met een uitgestelde promotie (moy. 2.63) heeft onze club dus alweer een finalist.


Tjalle Hielkema had net als Paulus Kooistra vorige week dit weekend in Lollum een paar beurten teveel gebruikt om als 2e te eindigen en zich te plaatsen voor de regiofinale. De basis lag hij Vrijdagavond al in zijn eerste partij die verloren ging met een heel slecht gemiddelde.Zijn 2e partij werd wel gewonnen en Zaterdag in de 3e wilde hij wel maar kon niet in zijn spel komen en verloor kansloos. De 4e en 5e partij was hij zeer goed op dreef en pakte in 30 en 24 beurten 4 matchpunten. Doordat de nummers 1-2 en 3 ook steken lieten vallen kwam hij hierdoor toch nog op de derde plaats terecht en vanwege zijn moyenne net geen tweede. Voor foto,s en einduitslag zie hier

De voorronden derde klas libre heeft in onze lokatie waarschijnlijk geen finalist van onze club opgeleverd,maar misschien Gerrie Jonker of Robert van der Lei die moeten nog een tweede avond in Leeuwarden spelen.Bij ons was oud clublid Leen de Groot uit Oldeboorn veruit de sterkste en heeft een goede kans op een finaleplaats. De uitslag van onze voorrronde is als volgt.

Pos

Naam

Prt

Pnt

Car

Brt

Moy

HS

P.moy

1

L. de Groot

6

10

475

199

2.38

28

3.47

2

P. Minkes

6

8

456

221

2.06

16

2.66

3

G. Stelwagen

6

6

424

235

1.80

12

2.35

4

L. Haanstra

6

4

441

240

1.83

10

2.05

5

D. Wittebol

6

4

413

256

1.61

13

2.22

6

H. de Jong

6

4

350

225

1.55

16

1.95


In de clubcompetitie heeft Alex de Jong een geweldige prestatie geleverd door met een serie van 181 (kader38/2) in 6 beurten zijn partij tegen Berend van de Molen uit te spelen.

Paulus Kooistra greep Zaterdag in Lollum net naast de prijzen alhoewel hij  voor zijn laatse partij nog de beste papieren had.Helaas kon  hij dit niet vasthouden en door onzekerheid kreeg hij geen kans om in zijn spel te komen en verloor met 24-40 van de nieuwe Friese kampioen Akkerman.Doordat nummer 3 Termeulen zijn partij wel wist te winnen kwam die door een beter gemiddelde boven Paulus uit.Met 6 punten en een moyenne van 1.40 toch een prima resultaat en promotie naar de 4e klas.Foto,s Lollum

Auke Veenstra verloor in de regio finale driebanden in Groningen zijn eerste partij in teveel beurten met weinig caramboles. Hierdoor moest hij er behoorlijk aan trekken om tot een goed eindresultaat te komen. Hij won er drie en verloor een partij op 1 carambole na wat hem uiteindelijk een 4e plaats opleverde.Met een eindmoyenne van 0.53 net geen promotie maar toch proficiat.

Het gaat goed met bc gorredijk alweer een finalist.Na Aaldert Popma en Paulus Kooistra is het nu Tjalle Hijlkema die zich geplaatst heeft voor de finale 4e klas libre. Hij mag op 19 en 20 Oktober proberen de Friese titel te halen in het dorpshuis de Nije Haven - Schoolbuurt 6 in Lollum. Hier wordt op 12 en 13 Oktober ook de finale van de 5e klas libre gespeeld omdat B.V.t Bildt uit Sint Annaparochie de organisatie niet aankon.

Joop de Jong en Kees Peetam hebben afgelopen weekend deelgenomen aan het rankingtoernooi driebanden in Bergum.Voor Joop was het de eerste keer dat hij meedeed aan zo,n toernooi en kon waarschijnlijk onbewust toch wat last van zenuwen hebbende niet echt zijn niveau halen.Hij werd wel tweede in zijn poule maar zijn gemiddelde was te laag om bij de laatste 32 te komen.Kees mocht Zondag wel terug komen en plaatste zich bij de laatste 16. Hij lootte tegen Anne Hoekstra en werd met 14-6 uitgeschakeld maar heeft toch 2rankingpunten behaald.Voor verslag van dit toernooi kijk op www.frieslandcup.nl

Aankomende Dinsdag en 9 Oktober hebben we al weer de derde voorronden libre dit seizoen.Deze keer zijn de derde klassers aan de beurt en moeten 80 caramboles maken per partij.Van onze vereniging doen mee Piet Minkes en Henk de Jong.Ook Gerrie Jonker en Robert van der Lei spelen in deze klas maar moeten in de Friese club te Leeuwarden aantreden.

Paulus Kooistra heeft zich geplaatst voor de finale 5e klas libre en mag op 13-en 14 Oktober meedoen om de Friese titel bij B.V. t Bildt  van Harenstraat 54 in Sint Annaparochie.

Aaldert Popma kon afgelopen weekend geen hoge score bereiken in Drachten bij de finale 6e klas libre. Volgens zijn zeggen (ik kon zelf niet aanwezig zijn) waren er 2 spelers die er eigenlijk niet in thuis hoorde. Er zijn voor deze finale geen voorronde gespeeld maar dat houd wel in dat als je voor de eerste keer meespeel en je boven de 0.70 kom direct promoveerd en niet mag uitkomen in de regiofinale. Nu mogen de nummers 3 en 4 meedoen en aangezien Aaldert 5e was zit er geen vervolg voor hem in. Volgend jaar maar weer opnieuw proberen.

In de voorronde 5e klas libre is Frans Pool gepromoveerd en mag hij op Dinsdag  18 Sept. opnieuw aan de bak in de 4e klas. Het C2 team heeft verloren van Lollum W en B2 won nipt van de Bargebeck.Afgelopen weekend werd in de Klameare in Workum de district finale 2e klas driebanden gespeeld waarin ook Auke Veenstra acteerde.Zaterdag won hij al zijn partijen maar Zondag bakte hij er niks van.Misschien was hij door de aanwezigheid van zijn clubgenoten onbewust wat zenuwachtig geworden maar kon totaal niet in zijn spel komen.Doordat andere spelers ook een steekje lieten vallen legde hij toch beslag op de 2e plaats en mag hij samen met kampioen Jan van de Kooi op 12-13 en 14 Oktober in Snooker en Dartcentrum Piccadilly in Groningen proberen om een plaats voor de nationale finale te bemachtigen.foto,s Workum

Komend weekeind speelt Aldert Popma de finale 6e klas libre in Drachten bij Cue-Action aanvang 13.00 uur.

De eerste caramboles zijn weer gemaakt zowel in teamverband als in clubcompetitie.
Het is allemaal weer even wennen na de zomerstop,sommige zijn doorgegaan met trainen en sommige hebben 2 maanden geen keu meer in handen gehad.Het C4 team heeft zijn eerste wedstrijd gelijk gespeeld en C5 kwam met een nederlaag uit Lekkum thuis.Woensdag  spelen C2 en B2 hun eerste wedstrijd en Dinsdag is de 2e voorronde van de 5e klas libre.    
Er valt nog weinig nieuws te melden omdat het seizoen nog beginnen moet.De eerste voorronden beginnen volgende week al en ook de teamwedstrijden en clubcompetitie gaan van start in onze frisse opgeknapte biljartzaal. De vrijwilligers die hier aan meegewerkt hebben verdienen een grote pluim! Ook zijn er 3 nieuwe leden bij gekomen zodat het ledental nu op 38 staat. De samenstelling van het bestuur is ook gewijzigd. Geert Hunneman is afgetreden en Cor van der Hoef is het nieuwe lid. De pagina clubinfo moet dus ook nog aangepast worden maar dat komt nog.

Metro Voolstra is de nieuwe voorzitter en Auke Veenstra de wedstrijdleider.