Carel Henny en Paulus Kooistra kampioenen  A-poule en B-poule
 
 

Grand Finale Franeker kampioenschappen

Wolter Haanstra en Sipke Visser 1e en 2e

De BC Gorredijk spelers Sipke Visser en Wolter Haanstra hebben op 9 en 10 april 2016 deel genomen aan de Grand Finale van de Franeker Kampioenschappen in Stadscafe De Notaris te Franeker.
Wolter en Sipke behaalden beide 12 punten uit 7 wedstrijden. Door een beter percentage moyenne mag Wolter zich kampioen noemen.

Voor verslag klik hier

Afbeelding invoegen

 
 
Nederlands kampioenschap kader 38/2 2e klas
 
 5e plaats Manneke Noya
 
BC Gorredijk speler Manneke Noya was één van de deelnemers aan het NK Kader 38/2 2e klas welke van 8 t/m 10 april 2016 gehouden werd in café De Ponderosa in Bergen op Zoom. Achter de kampioen Rob Kok (die 13 punten behaalde) eindigden 4 spelers met 8 punten. Op basis van moyenne werd Manneke 5e.
 
 
 
 
 
Afbeelding invoegen
 
Manneke in actie tijdens het Nederlands kampioenschap
 


 
 Districtsfinale Gemengd Kader
 
5e plaats Andries Overwijk
 
 
Andries Overwijk heeft op  1 en 2 april 2016 deelgenomen aan de districts finale gemengd kader welke gehouden werd bij BC De Bleek te Franeker.
Andries behaalde hier een 5e plaats.
 
 

Gewestelijke finale bandstoten 2e klas

5e plaats Andries Overwijk

BC Gorredijk speler Andries Overwijk heeft op 8 en 9 april 2016 deelgenomen aan de gewestelijke finale bandstoten 2e klas welke gehouden werd bij De Pomerans te Zwolle. Andries behaalde hier net als een week eerder bij het gemengd kader een 5e plaats.  

Voor de uitslag klik op deze link

 


  Wolter Haanstra wint 16e open Gorredijkster libre Toernooi
 
Afbeelding invoegen
 
 
Het 16e open Gorredijkster libre toernooi dat van 11 t/m 13 maart 2016 onder goede weersomstandigheden gehouden werd in het clubhuis van BC Gorredijk is gewonnen door de man die ook de 15e editie won, Wolter Haanstra uit Oudehorne. Hij versloeg in de finale Jakkele de Beer uit Gorredijk. Derde werd Durk Ykema uit Gaastmeer die in de troostfinale Johan ten Tije uit Tijnje versloeg. Op de foto ontvangt Haanstra de wisselbeker van mede organisator Kees Peetam. De rest van de uitslag: 5: Auke Veenstra uit Gorredijk, 6: Jan Rozendal uit Leeuwarden, 7: Gerrie Jonker uit Gorredijk, 8: Piet Minkes uit Terwispel.

 
Districtsfinale bandstoten 2e klasse
 
2e plaats voor Andries Overwijk
 
Andries Overwijk heeft op 5 en 6 maart 2016 mee gespeeld in de districtsfinale bandstoten 2e klasse welke gehouden werd in de Herberch fan Nylan. Andries behaalde hier een tweede plaats achter kampioen Sietse Jansma. Samen mogen ze het district Friesland op 8 t/m 10 april vertegewoordigen in de gewestelijke finale welke gehouden wordt bij De Pomerans te Zwolle.
 
Afbeelding invoegen
 
 
 
Uitslag Nationale voorronde kader 38/2 2e klasse
 
Finale plaats voor Manneke Noya
 
 
Het NK is van 8 t/m 10 april bij S.V.W. te Bergen op Zoom
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Uitslag voorronde driebanden 3e klas seizoen 2016 - 2017 on-line
Finale plaatsen voor BC Gorredijk spelers Pieter Kooistra en Kees Peetam
 
Voor uitslag voorronde klik op deze link

BC Gorredijk speler Chris Uktolseja 2e bij gewestelijke finale hoofdklasse libre, toch naar NK !

BC Gorredijk speler Chris Uktolseja heeft op 27 en 28 februari 2016 deelgenomen aan de gewestelijke finale libre hoofdklasse welke gehouden werd bij BCD in Delfzijl. Chris behaalde hier een tweede plaats achter kampioen Jordy de Kruijff. Door het behaalde moyenne van De Kruijff (hij had geen voorrondes en districtfinale gespeeld, dit was zijn eerste wedstrijd en daarmee valt hij onder de regel van de directe promotie) heeft hij een promotie naar de extra klasse behaald en mag Chris naar het NK libre hoofdklasse welke op 15-17 april 2016  gehouden worden bij BV Sombroek in Noord-Scharwoude.

 voor eindstand van deze finale klik hier

voor verslag op website BCD Delfzijl klik op deze link


 
Gewestelijke finale bandstoten 4e klas
 
 4e plaats Albert Ruiter
 
Albert Ruiter heeft op 20 en 21 februari 2016 mee gedaan aan de gewestelijke finale bandstoten 4e klas welke gehouden werd bij De Harmonie te Winschoten. Albert behaalde hier de 4e plaats. Kampioen werd Folkert Bruinsma uit Lollum.
 
 Afbeelding invoegen
 
Albert in actie tijdens de finale (foto: S. Huitema)
 
 
Districtsfinale bandstoten 3e klas
 
5e plaats voor Jan Stelwagen
 
Jan Stelwagen heeft op 20 en 21 februari 2016 deel genomen aan de districtsfinale bandstoten 3e klas. De finale was in Wolvega. Jan behaalde een 5e plaats.
 Kampioen werd Durk van Wier uit Dronrijp.
 
 
Afbeelding invoegen
 
 Jan bij de prijsuitreiking (foto: BC Pieter Stuyvesant)
 
 
 
7e plaats Mike Luong bij Nederlands kampioenschap topklasse
 
 
 
BC Gorredijk speler Mike Luong heeft van 12 t/m 14 februari 2016 deelgenomen aan het NK libre topklasse in Winschoten en behaalde hier een 7e plaats.
 
 
 
 
 

Op de foto (rechts) van Frans van Rooijen, Mike in actie tijdens het NK 
  Afbeelding invoegen
 

 Tammo Bijlsma winnaar 20e driebanden toernooi
Tammo Bijlsma heeft het 20e open Gorredijkster driebanden toernooi welke gehouden werd van 5 t/m 7 februari 2016 gewonnen door in de finale Nynke Kuindersma te verslaan. Jildo Keur won in de troost finale van Auke Veenstra en werd hierdoor 3e. Van de BC Gorredijk spelers behaalde Wolter Haanstra een 6e plaats, Andries Overwijk werd 10e en Joop de Jong 12e nog net voor Antoon Knijn die 14e werd. Voor de totale uitslag zie link onder de foto !
Op de foto ontvangt Tammo de wisselbeker van Kees Peetam.
Afbeelding invoegen
 
 
 

 
Uitslag voorronde bandstoten 2e klas on-line
 
Finale plaats voor Andries Overwijk
 
 
 
De districtsfinale is op 5 en 6 maart in Nylan
 

3e plaats Hart de Haan in gewestelijke finale libre 1e klas
 
BC Gorredijk speler Hart de Haan heeft van 12 t/m 14 februari 2016 mee gedaan aan de gewestelijke finale libre 1e klas in Daarlerveen
en behaalde hier een 3e plaats.
Voor gehele eindstand klik op deze link
 

Uitslag voorronde bandstoten 3e klas on-line
 
Finale plaats voor Jan Stelwagen
 
 
De districtsfinale is op 20 en 21 februari 2016 bij   Peter Stuyvesant te Wolvega

 
Chris Uktolseja 3e in districtsfinale libre hoofdklasse
7e plaats voor Bertus Oppersma
 
Chris Uktolseja en Bertus Oppersma hebben op 30 en 31 januari 2016 mee gedaan aan de districtsfinale hoofdklasse libre in Sneek. Chris behaalde hier een 3e plaats. Bertus Oppersma behaalde in zijn eerste jaar in de haafdklasse een 7e plaats. Daar de nummer 2 van de uitslag niet kan, gaat Chris naar de gewestelijke finale op 26 t/m 28 februari in Delfzijl.
 
Voor eindstand klik op deze link
 
Uilke Seinstra 4e bij gewestelijke kampioenschap  bandstoten 5e klasse
 
BC Gorredijk speler Uilke Seinstra heeft van 22 t/m 24 januari deelgenomen aan de gewestelijke finale bandstoten 5e klasse. De finale werd gehouden bij BC De Viersprong te Nieuw Amsterdam. Uilke behaalde een 4e plaats in deze finale.
  
 Voor eindstand klik op deze link
 
 
Uilke Seinstra Fries kampioen bandstoten 5e klasse
 
BC Gorredijk speler Uilke Seinstra is districtskampioen bandstoten 5e klasse geworden. De finale werd op 19 en 20 december gehouden in Café De Posthoorn te Dronrijp. Samen met Yme Bruinsma mag hij het district op 22 t/m 24 januari vertegenwoordigen in de gewestelijke finale te Nieuw Amsterdam.
Op de foto ontvangt Uilke de felicitaties van BC Dronrijp voorzitter Durk van Wier

 
Afbeelding invoegen
 
 
 
 
Albert Ruiter Fries kampioen bandstoten 4e klasse.

Op 16 en 17 januari 2016 organiseerde BC Gorredijk de districtsfinale bandstoten 4e klasse. Namens de organiserende club hadden zich 3 spelers geplaatst. Met slechts één remise partij wist Albert Ruiter het kampioenschap binnen te halen. Er was een 4e plaats voor Jan Klaas Gillebaard en een 7e plaats voor Sytze Boerstra.

Op onderstaande foto het podium van deze finale. Met vlnr Folkert Bruinsma (2e), kampioen Albert Ruiter, Rients Wynia (3e).

Afbeelding invoegen 
 

 
 

 
Mike Luong in finale Nederlands Kampioenschap Top Klasse
BC Gorredijk speler Mike Luong heeft zich via de nationale voorronden geplaatst voor het Nederlands kampioenschap libre Topklasse.     
Het NK is van 12 - 14 februari bij De Harmonie te Winschoten.
 

Finale libre 1e klasse bij BC Gorredijk.
 
Hart de Haan Fries Kampioen Libre 1e klasse
Op 12 en 13 december 2015 organiseerde BC Gorredijk de districtsfinale libre 1e klasse. Deze finale werd gewonnen door BC Gorredijk speler Hart de Haan uit het Groningse Opende. Een tweede plaats was er voor Pascal Bergsma uit Heeg. Zij mogen samen het district  Friesland vertegenwoordigen in de gewestelijke finale op 12 t/m 14 februari 2016 in biljartzaal 't Vossenhol te Daarlerveen. Er was een vijfde plaats in deze finale voor de tweede deelnemer namens BC Gorredijk, Wolter Haanstra uit Oudehorne.
 
Afbeelding invoegen
 
vlnr Frank Tichelman (3e), Pascal Bergsma (2e), Hart de Haan (kampioen).
 

   

 
Afbeelding invoegen
 
Gewestelijke finale libre 3e klas bij BC Gorredijk
Op zaterdag 21 november en zondag 22 november  is in clubhuis " De Trochstjitter " van BC Gorredijk onder goede publieke belangstelling de gewestelijke finale libre 3e klas gehouden.  Kampioen werd  Lex Honigh uit Zwolle voor Johnny Geertsma uit Delfzijl en Cees van den Akker uit Wolvega.
 
 

Eppie Post haalt diploma clubarbiter
 
BC Gorredijk speler Eppie Post heeft van 26 september t/m eind oktober deelgenomen aan de opleiding clubarbiter (Arbiter 1) en deze cursus afgerond met het behalen van het diploma.
 
 
 
Op nevenstaande foto vlnr examinator Ad Broekman, Jo Hoppinga, Jan Rozendal, Eppie Post, Durk van Wier, Johannes Miedema, Leo Baints, Frans Wolf en docent  Henny van Dijk.
Op de foto vlnr.: Ad Broekman (examinator), Jo Hoppinga, Jan Rozendal, Eppie Post, Durk van Wier, Johannes Miedema, Leo Baints uit Bolsward, Frans Wolf, Bolswarder Hennie van Dijk (docent). - See more at: http://www.sneekernieuwsblad.nl/sport/42338/arbiterskorps-biljart-friesland-uitgebreid/#sthash.6NfQG8Qv.dpuf
  Afbeelding invoegen


 6e plaats Hans Post in districtsfinale libre 3e klasse
De districtsfinale die op 10 en 11 oktober 2015 door  biljartvereniging Pieter Stuyvesant uit Wolvega georganiseerd werd, is gewonnen door Enno Kim uit Oosthem spelend bij biljartvereniging Nea Tocht. Samen met de als 2e geëindigde Cees van den Akker uit Wolvega mag hij op 21 en 22 november deelnemen aan de gewestelijke finale bij BC Gorredijk. C. de Jong van Nea Tocht behaalde in deze finale een 3e plaats, J. Katerberg van Kaldeklets legde beslag op plek 4 voor Ulbe Haringa van Nylan en Hans Post van BC Gorredijk.
 
 

7e plaats Son Hoang bij districtsfinale driebanden 1e klasse
BC Gorredijk speler Son Hoang heeft op 2 en 3 oktober 2015 mee gedaan aan de districtsfinale driebanden 1e klasse te Lollum.
Hij behaalde een 7e plaats, maar had wel het hoogste moyenne.


 
Albert Bakker 3e in districtsfinale libre 5e klas
 
Afbeelding invoegen  
Albert Bakker heeft een 3e plaats behaald bij de districtsfinale libre 5e klas welke op  19 en 20 september 2015 gespeeld is bij BC Gorredijk. Kampioen werd Trienus de Jong uit Lollum voor Auke Weersma uit Nyland. Hieronder de eindstand van deze finale.
 
Afbeelding invoegen
 
Sytze Boerstra en Metro Voolstra in districtsfinale driebanden 3e klas
 
 Door het afzeggen van een aantal geplaatste deelnemers, zijn 1e reserve Sytze Boerstra en 4e (!) reserve Metro Voolstra alsnog geplaatst voor de districtsfinale driebanden 3e klas welke op 5 en 6 september 2015 gehouden werd bij De Noorderling te Harlingen. Sietse behaalde hier een 6e plaats en Metro een 7e plaats.
Voor de eindstand van deze finale klik op de volgende link: http://knbb-friesland.nl/uitslagen%20driebanden.html
 

Hart de Haan algeheel Clubkampioen 2014 - 2015
 
Afbeelding invoegen
  Op donderdag 27 augustus 2015 zijn de finale wedstrijden tussen de kampioenen uit de A-Poule ( Pa Luong), de B-Poule ( Leo Wissema ) en de Topklasse (Hart de Haan) gespeeld. Hart won zowel van Pa Luong als Leo Wissema en werd zodoende algeheel clubkampioen seizoen 2014-2015 en mag een jaar lang de Honke Blokstra wissel bokaal in zijn prijzenkast zetten.
 
Op nevenstaande foto de kampioen met de Honke Blokstra bokaal.
 

Zomercompetitie
 
Ook dit jaar waren er weer de zomercompetities libre en bandstoten. Elke donderdag werd er door een groot aantal spelers mee gedaan aan deze competities. Bij het bandstoten eindigde Auke Veenstra als eerste en bij het libre Jan Huisman. Wel moet opgemerkt worden dat niet alle spelers altijd aanwezig waren zodat ze niet allemaal evenveel wedstrijden gespeeld hebben. Hieronder de eindstanden in de competities.