De VriendenLoterij is de loterij met het clubhart van Nederland. Veel mensen spelen mee voor hun vereniging en maken zelf elke week kans op grote geldprijzen. Het mooie van de VriendenLoterij is dat de deelnemer zelf kan kiezen naar welk goed doel de opbrengst van het lot gaat. Zo is het dus ook mogelijk om mee te spelen voor onze club BC Gorredijk

Meespelen voor BC Gorredijk is heel eenvoudig.

Klik op bovenstaande afbeelding en bestel uw loten!

Hierdoor speelt u mee met de VriendenLoterij en steunt u direct onze club. En het mooie is, u maakt maandelijks kans op duizenden prijzen oplopend tot € 100.000! Een lot kost € 13,00. En het mooie is, wint u een prijs dan mag u dezelfde prijs ook aan drie vrienden geven! Wint u een auto? Dan winnen uw 3 deelnemende vrienden ook. Wint u de maandelijkse € 100.000, dan mag u nog eens € 100.000 verdelen onder uw drie vrienden.

BC Gorredijk wint in ieder geval, want elke maand gaat 50% van de opbrengst direct naar onze clubkas. Een makkelijker manier om BC Gorredijk te steunen is bijna niet mogelijk. Bestel dus snel uw loten en speel mee!

Speelt u al mee, maar heeft u BC Gorredijk nog niet als goed doel aangegeven, doe dat dan alsnog! Dit geldt natuurlijk ook voor familieleden, vrienden, buren, collega's etc.


U kunt bellen met de Ledenservice van De VriendenLoterij. Op werkdagen van 09.00 tot 21.00 uur via 0900 - 300 1400 (50 cent per gesprek). Vermeld daarbij ook de betreffende sponsorcode van onze club (10590).
Heeft u nog vragen, stuur dan een mail naar bcgorredijk@home.nl

Alvast bedankt voor uw steun aan BC Gorredijk!

Eindstanden clubcompetities per 26 april 2015 nu op deze site !

 

Kampioenen

Pa Luong (A-Poule)

Leo Wissema (B-Poule)

Hart de Haan (Topklasse)

 

Op een nader te bepalen datum spelen zij nog om het algeheel clubkampioenschap.

Gewestelijke finale bandstoten 2e klasse bij BC Gorredijk

Op zaterdag 11 en zondag 12 april 2015 is de Gewestelijke finale bandstoten 2e klasse gehouden bij BC Goredijk.

Kampioen werd Albert Kuik uit Beilen voor Dick van Vlierden uit Groningen. Als derde eindigde Berend Erends eveneens uit Groningen.

vlnr: Berend Erends (3) Kampioen Albert Kuik, Dick van Vlierden (2)

Voor eindstand van deze finale klik hier

 

Wolter Haanstra wint 15e open Gorredijkster libre toernooi.

Het 15e open Gorredijkster libre toernooi dat plaats vond van 13 t/m 15 maart 2015 is gewonnen door Wolter Haanstra uit Oudehorne. Hij versloeg in de finale Carl Focke uit Joure. Wolter is de tweede Haanstra die dit toernooi wint. Echtgenote Lienke won het toernooi reeds in 2009 !
De eerst 8 van dit toernooi zijn: 1. Wolter Haanstra, 2. Carl Focke, 3. Arie van der Velden, 4. Frans van Rooyen, 5. Hart de Haan, 6. A Man Luong, 7. A Tai Luong, 8. Auke Veenstra. Op onderstaande foto ontvangt Wolter de wisselbeker van Kees Peetam.

Gewestelijke finale hoofdklasse libre.

BC Gorredijk speler Andries Overwijk heeft van 27 feb. t/m 1 maart 2015 deelgenomen aan de gewestelijke finale hoofdklasse libre te Hattum. Hij behaalde hier een 6e plaats. Hij had wel de partij met het hoogste moyenne: 30.00 !

De deelnemers aan de finale (foto via DOS Hattem)

Voor eindstand klik hier

Districtsfinale bandstoten 2e klas.

3 spelers van BC Gorredijk hebben op 14 en 15 maart 2015 deel genomen aan de districtsfinale bandstoten 2e klasse in Dronrijp. Er was een 3e plaats voor Andries Overwijk. Mike Luong werd 4e en Alex de Jong werd 6e. De Gewestelijke finale in deze klasse is op 11 en 12 april bij BC Gorredijk.

Voor eindstand klik hier.

Ere plaatsen Bertus Oppersma en Auke Veenstra bij districtsfinale bandstoten 3e klasse

BC Gorredijk spelers Auke Veenstra en Bertus "Zoetemelk" Oppersma hebben op 13 en 14 februari 2015 mee gedaan aan de district finale bandstoten 3e klasse welke gehouden werd bij BV Pieter Stuyvesant te Wolvega. Achter kampioen Jo Hoppinga behaalde Bertus voor de derde keer op rij dit jaar een tweede plaats. Voor Auke Veenstra (die de onderlinge partij tegen Bertus won), was er een derde plaats. Daar kampioen Hoppinga zich afmelde, mogen zowel Bertus als Auke mee doen aan de gewestelijke finale welke van 6 t/m 8 maart 2015 gehouden wordt bij Biljartschool Freddy Davids te Assen.

V.l.n.r. Auke Veenstra, Pollie Kwast,Bertus Oppersma, Jo Hoppinga, Harm van der Veen en Harm Wind.

Voor verslag finale klik hier

Gewestelijke finale bandstoten 3e klasse

BC Gorredijk leden Bertus Oppersma en Auke Veenstra hebben op 7 en 8 maart 2015 deel genomen aan de gewestelijke finale bandstoten 3e klasse bij Biljartschool Freddy Davids te Assen. Auke eindigde hier op de 5e plaats, er was een 8e plaats voor Bertus.

Voor uitslag klik hier

Dirk Vroling winnaar driebanden toernooi BC Gorredijk

Het 19e Open Gorredijkster driebanden toernooi dat van 6 t/m 8 februari 2015 werd gehouden is gewonnen door Dirk Vroling uit Leeuwarden. Hij versloeg in de finale Jappie Boonstra uit Balk. Er was een derde plek voor Joop de Jong die Eeltje Folkertsma in de semi finale versloeg. Aan het toernooi namen 96 spelers deel. Op de foto (via Oscar Buwalda) krijgt Dirk de wisselbeker van wedstrijdleider Kees Peetam.

Voor eindstand van het toernooi klik hier

Bertus Oppersma 2e in gewestelijke finale 1e klas libre

Bertus Oppersma heeft in het weekend van 7 en 8 februari 2015 mee gedaan aan de Gewestelijke finale 1e klasse libre te Sneek.
Hij behaalde hier een tweede plaats met een gelijk aantal partij punten als de winnaar maar een iets lager moyenne. Voorwaar een uitstekende prestatie !

Arie van der Velden 4e bij gewestelijke finale bandstoten 4e klas.

BC Gorredijk speler Arie van der Velden heeft van 30 januari t/m 1 februari deel genomen aan de gewestelijke finale bandstoten 4e klas gehouden bij BV Carambole te Daarlerveen. Na de tweede dag stond hij op de eerste plaats. Helaas verloor hij op de laatste dag beide partijen waardoor hij zakte naar de 4e stek. Door promotie in de districtsfinale speelt Arie volgend seizoen in de 3e klas.

Andries Overwijk districtskampioen libre hoofdklasse.


Op 31 januari en 1 februari 2015 werd bij De Bleek / De Notaris het districtskampioenschap libre hoofdklasse gehouden. BC Gorredijk speler Andries Overwijk behaalde hier het kampioenschap door alle partijen te winnen. Er was een 5e plaats voor de 2e deelnemer namens BC Gorredijk, Jan Vonk. Andries heeft zich hiermee geplaatst voor de gewestelijke finale welke van 27 februari t/m 1 maart gehouden wordt bij DOS te Hattem.

Districtsfinale libre 1e klasse

Promotie Bertus Oppersma

Op 17 en 18 januari 2015 was in de Herberch fan Nylan de districtsfinale libre 1e klasse. Achter kampioen Pascal Bergsma was hier een tweede plaats voor Bertus Oppersma die met een moyenne van 7.36 tevens promoveerde. Er was een 5e plaats in deze finale voor Son Hoang en een 6e plek voor reserve Geert Posthuma.

Op de foto (via Kees Peetam) de finalisten klaar voor de prijsuitreiking,

 

Voor de einduitslag klik hier.

 

Gewestelijke finale libre 2e klasse

2e plaats Hart de Haan

BC Gorredijk speler Hart de Haan heeft van 23 t/m 25 januari 2015 deel genomen aan de gewestelijke finale libre 2e klasse te Westerhaar.

Hij behaalde hier een 2e plaats. Hij had tevens het hoogste moyenne van deze finale.

Voor uitslag klik hier.

 

Districtskampioenschap bandstoten 4e klas

Arie van der Velden Fries kampioen

Op 10 en 11 januari 2015 is bij BC De Bleek (De Notaris) in Franeker het districtkampioenschap bandstoten 4e klasse gehouden. Dit resulteerde in een overwinning voor Arie van der Velden. Hij mag district Friesland nu vertegenwoordigen in de gewestelijke finale welke in Daarlerveen wordt gespeeld.

 

Op de foto( via A. v/d Schoot) het podium van de districtsfinale

Uitslag voorronde hoofdklasse libre on line

Promotie Roderik Twint

Finale plaatsen voor Andries Overwijk en Jan Vonk

De districtsfinale is op 31 januari en 1 februari 2015 in stadscafé De Notaris te Franeker.

Voor complete uitslag voorronde klik hier

Manneke Noya 4e en Sipke Visser 6e bij Nederlands kampioenschap libre overgangsklasse.

Manneke en Sipke hebben deelgenomen aan het NK libre overgangsklasse welke van 9 tm 11 januari 2015 gehouden werd in Hattem. Ze behaalden hier een 4e en een 6e plaats.

7e plaats Mike Luong bij NK Topklasse

Mike Luong heeft tijdens het Nederlands kampioenschap in de Topklasse welke gehouden werd van 9 t/m 11 januari 2015 in Wintelre een 7e plaats behaald.

Geen podiumplaatsen BC Gorredijk leden

Uitslag districts finale bandstoten 5e klasse

Op 12 en 13 december werd de districtsfinale driebanden 5e klasse gehouden bij BV Lollum/Waaksens.

Onder de deelnemers twee leden van BC Gorredijk: Paulus Kooistra en uilke Seinstra. Helaas waren er voor hen geen ere plaatsen. Kampioen werd R. Bekema.

Voor uitslag finale klik hier

Uitslag voorronde libre 1e klasse on-line

Finale plaatsen voor Son Hoang en

Bertus Oppersma

De districtsfinale is op 17 en 18 januari 2015 in De

Herbergh fan Nylân

Voor volledige uitslag van deze voorronde klik hier.

Uitslag districtsfinale libre 2e klas nu on-line

Tweede plaats BC Gorredijk lid Hart de Haan in districtsfinale libre 2e klas.

De districtsfinale libre 2e klasse welke op 6 en 7 december 2014 bij BSC D. v/d Veen te Sneek werd gespeeld is gewonnen door Johan Baggelaar uit Dronrijp. Er was een tweede plaats voor Hart de Haan die daardoor samen met de kampioen naar de gewestelijke final te Westerhaar mag. Er was een vijde plaats in de districtsfinale voor A Man Luong eveneens lid van BC Gorredijk.

Voor volledige uitslag finale klik hier.

vlnr: de heren Baggelaar (1), De Haan (2) en Kwast (3)

 

BC Gorredijk en Kees Peetam in

Bynt Sport (Omrop Fryslan TV)

In de uitzending van Bynt Sport op Omrop Fryslan TV was

op 5 december een reportage te zien over BC Gorredijk met

daarin als hoofdpersoon Kees Peetam

Voor het zien van deze reportage klik op deze link.

 

Berend v/d Molen 3e bij districtsfinale libre 3e klasse.

Op 14 en 15 november was de districtsfinale 3e klas libre bij BV Lollum Waaxens. Drie spelers van BC Gorredijk hadden zich geplaatst voor deze finale die gewonnen werd door J.K. Gillebaard, uitkomend voor de organiseerende vereniging.

Voor de eindstand van deze finale klik hier.

Siebe Bruinsma kampioen libre 4e klasse district Friesland

3e plaats BC Gorredijk lid Sietse Huitema en een 6e plaats voor Kees Peetam.

Op 1 en 2 november 2014 was in het clubhuis van BC Gorredijk de districtsfinale libre 4e klasse. Kampioen werd Siebe Bruinsma. Henk Schikker behaalde een tweede plaats en Sietse Huitema een derde plaats. Een 6e plaats was er voor good old Kees Peetam. Op 29 en 30 november is de Gewestelijke finale van deze klasse eveneens bij BC Gorredijk

vlnr Sietse Huitema, Siebe Bruinsma, Henk Schikker.

Voor einduitslag finale klik hier

Gewestelijke finale libre 4e klas bij BC Gorredijk

Op 29 en 30 november 2014 werd in clubhuis De Trochstjitter van BC Gorredijk de Gewestelijke finale libre 4e klasse gehouden.

De heer Kees Jager uit Coevorden werd gewestelijk kampioen. Tweede was Ad Blaauw uit Wildervank en derde Willem Asteleijner uit Aadorp.

vlnr K. Jager, A. Blaauw, W. Asteleijner.

Voor uitslag van de finale klik hier

 

5e plaats Arie van der Schoot bij Gewestelijk finale libre 5e/6e klasse

Arie van der Schoot heeft op 1 en 2 november 2014 deelgenomen aan de gewestelijke finale libre 5e/6e klasse gehouden bij BC Centrum te Groningen en hier een 5e plaats behaald.

Voor uitslag van deze finale klik hier.

 

Auke Veenstra 2e bij Gewestelijke kampioenschappen driebanden.

Hoogeveen, 26-10-2014. Auke Veenstra heeft op 24, 25 en 26 oktober 2014 deelgenomen aan de gewestelijke finale driebanden 2e klasse te Hoogeveen. Hij behaalde hier een 2e plaats.

Voor uitslag finale klik hier

Ben Snijder kampioen driebanden 2e klasse district Friesland

Ereplaatsen voor BC Gorredijk leden Auke Veenstra en Gerrie Jonker.

Tevens promotie voor Auke Veenstra

Op 27 en 28 september 2014 werd in het clubhuis van BC Gorredijk de districtsfinale driebanden 2e klasse gehouden. Kampioen werd Ben Snijder uit Dronrijp. Er was een tweede plaats voor BC Gorredijk lid Auke Veenstra en een derde plaats voor Gerrie Jonker. Snijder en Veenstra spelen op 24 t/m 26 oktober de gewestelijke finale in Hoogeveen.

Vlnr Gerrie Jonker (3e plaats), kampioen Ben Snijder, Auke Veenstra (2e plaats)

Voor de eindstand van deze finale klik hier

 

BC Gorredijk in de media

Klik op deze link voor verslag BC Gorredijk op SA24.nl

 

Yme Bruinsma Fries kampioen libre 5e klas

Ereplaatsen voor BC Gorredijk leden Arie van der Schoot en Aaldert Popma

Op 4 en 5 oktober 2014 was de districtsfinale libre 5e klas in De Posthoorn te Dronrijp. Onder de deelnemers twee leden van BC Gorredijk. Arie van der Schoot behaalde een tweede plaats en mag samen met de winnaar Yme Bruinsma (Lollum) naar de Gewestelijke finale op 31 okt / 1 en 2 nov bij BV "Het Centrum" in Groningen. Er was een derde plaats voor Aaldert Popma in deze districtsfinale.

Vlnr Aaldert Popma (3e) Yme Bruinsma (1e) Arie van der Schoot (2e)

Voor volledige uitslag van de districtsfinale klik hier.