Club informatie.  
 
De club is opgericht op 1 juli 1994 en heette toen BC De Lindehof. Omdat  cafe/restaurant De Lindehof  in 2000 verkocht werd en de nieuwe eigenaar er een visrestaurant van maakte kwamen wij als club op straat te staan. Na enig zoeken konden we bij Chinees Indisch Restaurant Indrapoera een plekje krijgen in de achterzaal. Er moest echter eerst nog materiaal aangeschaft worden. De meeste leden waren bereid om de club een lening te verstrekken zodat er twee biljarts met toebehoren konden worden geinstaleerd.
Na een half jaar kwam er een derde tafel bij en na 5 jaar waren we een gezonde club met 35 leden en een prachtige accommodatie waar al vele toernooien en finales zijn gespeeld. Er was echter steeds meer behoefte aan een vierde biljart. Hier was bij Indrapoera geen ruimte voor. Reden om uit te zien naar een nieuwe locatie.
Deze werd gevonden aan de Leitswei te Gorredijk. Hier is een leegstaande drukkerij door de leden omgebouwd tot een prachtig biljart centrum waarin we als club sinds medio 2009 onze wedstrijden op vier biljarts spelen.
Na een prijsvraag onder de leden gaat dit nu door het leven als  clubhuis "De Trochstjitterā€¯. De club heeft 82 leden waarvan er 52 leden zijn die ieder op eigen niveau meedoen aan PK,s en spelen in teamverband. Er zijn 5 libre teams, twee driebanden teams en één team dat uit komt in de dagcompetitie in het district Friesland van de KNBB. Daarnaast is er 1 koppelkaderteam dat uitkomt in de noordelijke  competitie. De clubcompetities libre waar 46 leden aan deelnemen wordt gespeeld op maandag en donderdag avond en de teamwedstrijden op woensdagavond. Op dinsdag avond worden de voorrondes in de diverse spelsoorten meestal gespeeld. Op vrijdag avond heeft de driebandenclub een onderlinge competitie. Deze club bestaat uit ongeveer 12 personen. Sinds seizoen 2023-2024 is er ook een onderlinge bandstootcompetitie op de dinsdagmorgen.
Naast de diverse  district finales  en gewestelijke finales  die er in "De Trochstjitterā€¯ gespeeld worden, organiseren wij ieder jaar in januari een libre toernooi, een invitatie toernooi in april  en in februari een driebanden toernooi welke onderdeel is van de Geert Popma Biljartservice Friesland Cup.
 
Nieuwe leden zijn altijd welkom. U kunt hiervoor contact opnemen met de secretaris van onze biljartclub.