Geert Popma Driebanden-Friesland-Cup


20ste Gorredijker 3 bandentoernooi weer succesvol verlopen


Met 96 inschrijvingen maar door afmeldingen toch nog 90 deelnemers heeft de BC Gorredijk weer een geweldig geslaagd biljartweekend beleefd.

In de voorwedstrijden moest men poulewinnaar zijn of met een goed gemiddelde 2e om naar de finaledag te gaan wat de meeste sterke spelers lukte op Anne Hoekstra na die door Lienke Haanstra in 9 beurten werd geklopt en daardoor als 10e beste tweede net naast de plaatsing viel.

Zondag was er door de loting 1 poule die het toernooi een uur vertraging opleverde waardoor sommige spelers die in de eerste ronde vlot klaar waren uren moesten wachten voor de knock-out ronde.

In deze ronde werd de sterk spelende Andries Overwijk (kortste partij 6 brt) uitgeschakeld door Tammo Bijlsma die later in de kwartfinale tegen Menno v/d Veer met de hakken over de sloot de halve finale bereikte en daar de moe gestreden Auke Veenstra in 11 brt elimineerde.

Auke was zover gekomen door in de kwartfinale van zijn laatst overgebleven clubgenoot Wolter Haanstra te winnen.

Jildo Keur die eerst Joop de Jong en vervolgens Martin Boonstra versloeg moest tegen de sterkste vrouwelijke Friese driebandspeler Nynke Kuindersma het onderspit delven in 10 brt. En mocht tegen Auke de troostfinale spelen.

De finale tussen Nynke en Tammo werd een leuke spannende partij waarbij Nynke door een zwijntje op nog 1 carambole kwam maar toen miste en Tammo met een serie van 3 de partij uitmaakte en de 20ste editie op zijn naam schreef.

Hoogste serie in dit toernooi werd gemaakt door Klaas Kuindersma 7 en Jildo Keur 3 keer 7.

 

 

Verslag: Kees Peetam